Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
ahmadtaheri54 profile photo christinas71 profile photo angelamber profile photo diana43 profile photo kimo profile photo leyzta32 profile photo thewolfsbaneblooms profile photo blondy profile photo maryagricola00 profile photo katerinax2 profile photo desserieecute profile photo ofosujustice profile photo sofia82 profile photo saraxx7 profile photo jeongyunseong profile photo
turkifd

Tayland'da Koh Phi Phi Nerede?

turkifd From Turkey

Phi Phi Adaları, Tayland'ın büyük adası Phuket ile Tayland'ın Malakka Boğazı kıyısı arasında kalan bir ada grubudur. Adalar idari olarak Krabi Eyaletinin bir parçasıdır.

Koh Phi Phi buna değer mi? Turkuaz suları ve muhteşem plajlarıyla Koh Phi Phi, herkesin hayatında bir kez ziyaret etmesi gereken bir cennettir. Buraya ister tek başınıza ister aileniz ve arkadaşlarınızla gelin, Phi Phi size dinlendirici bir tatil için hayal edebileceğiniz en iyi şeyleri sunabilir.

Phi Phi Adaları'nın Tayland'ın en popüler tatil yerlerinden biri olmasının bir nedeni var; berrak mavi suları, yumuşak kumları, sonsuza kadar devam eden nefes kesici manzaraları.

Adaların en büyüğü ve kalıcı olarak yerleşim yeri olan tek ada olan Phi Phi Don'a kiralık bir kanoyla veya küçük bir ahşap tekne kiralayarak ulaşabilirsiniz.

Koh Phi Phi'nin belki de en eğlenceli noktalarından biri, öğle yemeğinizi çalmaya hazır bir sürü makakla tam anlamıyla yüz yüze geleceğiniz Monkey Beach'tir.

Long Beach adanın bir başka güzel noktası; Mahremiyet umabileceğiniz tenha bir yer olmasa da gün batımını izlemek için harikadır. Şanslıysanız ve sular çekildiğinde adanın ana kısmına doğru güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Maya BayTour operatörleri, adalara şnorkelli yüzme ve dalış gezilerinin yanı sıra Leonardo DiCaprio'nun The Beach filminin çekildiği ünlü Maya Körfezi'ne geziler için paketler sunuyor. Koh Phi Phi çok fazla turist çektiği için Phuket, Koh Chang ve Koh Lanta gibi diğer sahil destinasyonlarına bilet düzenleyen çok sayıda tur şirketi var.

Phi Phi Don, 2004 tsunamisinden en çok etkilenen bölgelerden biriydi; ancak o zamandan bu yana misafirhaneler, restoranlar ve pazarlar yeniden inşa edildi ve kalabalıklar hâlâ tatil adasına akın ediyor. Trajedide ölenlerin anısına küçük, kasvetli bir anma parkı var, ancak bunun dışında tatil alanları yeniden canlandırılıyor ve her zamanki gibi güzel görünüyor.


Kaynak: https://www.planetware.com/tourist-attractions/thailand-tha.htm


#thailand

like0
dislike0
Views26