Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
zachpett profile photo beesknees profile photo christinas71 profile photo celina12ddf profile photo sofiakurrd1 profile photo leyzta32 profile photo mojessy profile photo blue_butterfly21 profile photo redhairann profile photo adjoateye profile photo hadirasolifar profile photo annamoxl profile photo almajmut profile photo jeongyunseong profile photo jemii profile photo
turkifd

Tayland'da Doi Suthep Nerede?

turkifd From Turkey

Wat Phra That Doi Suthep, Tayland'ın Chiang Mai Eyaletindeki Theravada Budist tapınağıdır. Tapınağa genellikle "Doi Suthep" adı verilir, ancak bu aslında bulunduğu dağın adıdır. Birçok Taylandlı için kutsal bir mekandır.

Tapınağa genellikle "Doi Suthep" adı verilir, ancak bu aslında bulunduğu dağın adıdır. Birçok Taylandlı için kutsal bir mekandır.

Doi Suthep'e Gitmek Ne Kadar? İster inanın ister inanmayın, cüzdanınızı boşaltmadan Doi Suthep'in güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz . Wat Phra That Doi Suthep'e girmek yalnızca 100 THB/3$, Chiang Mai Hayvanat Bahçesi'nden Songthaew (kırmızı araba) ile oraya ulaşmak ise 40THB/1,4$'dır.

Belki de Chiang Mai'deki en tanınmış wat, Tayland'ın en büyük ikinci şehrine bakan bir dağ olan Doi Suthep'in tepesinde yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanından gelen dindar Budist takipçilerin ve gezginlerin favori destinasyonu olan Doi Suthep, karmaşık dini oymaların harikasıdır; burayı ziyaret etmek, keşişlerin dua ettiğini görmek, ibadet ritüellerine tanık olmak ve giderek büyüyen genişleyen antik kentlere göz atma şansı anlamına gelir. Chiang Mai şehri.

Sadece bir şişe su ve yürüyüş ayakkabılarınızı getirdiğinizden emin olun; tapınağın bulunduğu tepenin tepesine ulaşmak için dik bir merdiven çıkmanız gerekecek. Merdivenlerin dibinde satıcılar, lezzetli yerel ikramlardan çevredeki dağlardan köylülerin el yapımı ürünlerine kadar her şeyi satıyor. Ayrıca maskeler, fil oymaları ve ev mobilyaları satan bir mağaza da var; böylece merdivenlerden inip çıkmanın ardından biraz alışveriş yapabilirsiniz.

Doi Suthep gezinizi dağlardaki küçük bir Hmong köyü olan Doi Pui gezileriyle birleştirebilirsiniz. Diğer köylerden çok daha turistik olmasına rağmen, bu size yine de Hmong kültürünün tadına varma ve bölgedeki tepe kabile toplulukları hakkında daha fazla bilgi edinme ve güzel el dokuması kumaşlar satın alma şansı verecektir. Turistlere açık olan Bhubing Sarayı da Doi Suthep'ten Doi Pui'ye giden yol üzerindedir.


Kaynak: https://www.planetware.com/tourist-attractions/thailand-tha.htmhttps://en.wikipedia.org/wiki/Wat_Phra_That_Doi_Suthephttps://tricksandtrips.com/how-to-get-to-doi- suthep/


#tayland

like0
dislike0
Views30