Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
sweetkiss profile photo celina12ddf profile photo leyzta32 profile photo veraedmund profile photo thewolfsbaneblooms profile photo sibanda profile photo maryagricola00 profile photo desserieecute profile photo julia profile photo bonu profile photo karls profile photo suzyyy profile photo 6cupsoftea profile photo lilly450 profile photo asailor profile photo
turkifd

Tayland'ın Tarihi Ayutthaya Şehri Nerede?

turkifd From Turkey

Tarihi Ayutthaya Şehri

Ayutthaya, Tayland'da, Bangkok'un yaklaşık 80 kilometre kuzeyinde bir şehirdir. 1350'den 1767'de Burmalılar tarafından yerle bir edilene kadar Siyam Krallığı'nın başkenti ve başarılı bir uluslararası ticaret limanıydı. Eski şehrin kalıntıları artık saraylar, Budist tapınakları ve manastırları içeren bir arkeolojik alan olan Ayutthaya Tarihi Parkı'nı oluşturuyor . ve heykeller. Park, 3 nehir arasındaki bir adada yer almaktadır.


Ayutthaya, ziyaretçilerin eski başkentin unutulmaz ama romantik kalıntılarını dolaşabileceği antik Tayland'ın ihtişamına muhteşem bir bakış sunuyor.

Ayutthaya bir zamanlar Tayland'ın en önemli şehriydi ve eski saraylar ve tapınaklar bunun kanıtıdır. Yüzden fazla wat, chedis (Tay tarzı stupa), prang ve binlerce Buda heykeli parkın etrafına yayılmıştır. 12 metre uzunluğunda yatan Buda'nın bulunduğu tapınak ve Buda kafasını kucaklayan ağaç kökleri gibi bazı turistik yerler özellikle büyüleyicidir ve kaçırılmaması gerekir.

Ayutthaya, Bangkok'a sadece kısa bir otobüs veya tren yolculuğu mesafesinde yer aldığından, zamanınız kısıtlıysa günübirlik geziler için de uygundur. Daha rahat bir programınız varsa, antik başkenti keşfederek birkaç gün geçirmeyi planlayın ve hem eski şehri hem de yeni şehri gezmek için bir bisiklet kiralayın.

17. ve 18. yüzyıllarda Ayutthaya, Londra ve Paris'in toplamından daha büyüktü ve "Doğu'nun Venedik'i" olarak kabul ediliyordu.


Kaynak: https://www.planetware.com/tourist-attractions/thailand-tha.htmgoogle.com

#thailand

like0
dislike0
Views19