Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
ahmadtaheri54 profile photo mbai22 profile photo harriesa profile photo celina12ddf profile photo sofiakurrd1 profile photo kimo profile photo thewolfsbaneblooms profile photo dennis profile photo maryagricola00 profile photo katerinax2 profile photo cookiescott profile photo soulmate profile photo blue_butterfly21 profile photo redhairann profile photo aladdin profile photo
turkifd

Tayland'ın Sukhothai Eski Şehri Nerede?

turkifd From Turkey

Sukhothai Eski Şehri

Sukhothai, 13. ve 15. yüzyıllarda ilk Siyam Krallığı'nın siyasi ve idari başkentiydi. Si Satchanalai, krallığın ruhani merkeziydi ve çok sayıda tapınak ve Budist manastırının bulunduğu yerdi. Si Satchanalai aynı zamanda çok önemli seramik ihracat endüstrisinin de merkeziydi.

Tarih meraklıları ve fotoğraf meraklıları için favori bir durak olan Sukhothai, Ayutthaya'dan daha küçük ölçekte çok sayıda güzel fotoğraf çekimi sunuyor. Bu eski şehrin kalıntıları, yüzyıllarca süren savaşlara ve doğa şartlarına maruz kalmasına rağmen hâlâ gururla ayakta duruyor. Sukhothai'nin Eski Şehri, UNESCO Dünya Mirası listesindedir ve Tayland'ın en önemli tarihi yerlerinden birini restore etmek ve korumak için çok fazla yatırım yapılmıştır.

Sukhothai'deki pek çok wat arasında Wat Mahathat en etkileyici olanıdır. 13. yüzyılda bir zamanda kurulan tapınak, Buda kutsal emanetlerini kutsal kılmak için inşa edilmiştir ve devasa ayakta duran Buda resimleri, alçı heykeller, stupalar ve daha fazlasıyla çevrilidir.


Kaynak: https://www.planetware.com/tourist-attractions/thailand-tha.htmhttps://whc.unesco.org/en/list/574/


#thailand

like0
dislike0
Views19