ahmadtaheri54 profile photo sweetkiss profile photo maddie_lee profile photo skm2496 profile photo carmen profile photo blondy profile photo katerinax2 profile photo dollygirl profile photo cookiescott profile photo mojessy profile photo ofosujustice profile photo c4107 profile photo 6cupsoftea profile photo aladdin profile photo jeongyunseong profile photo
julian

Чим відома природа Франції?

julian From Ukraine

Найпопулярніші природні чудеса

Франції. Можливо, Франція славиться своїми вражаючими рукотворними пам’ятками – згадайте Ейфелеву вежу, Версальський палац і Пон-дю-Гар – але ландшафт може запропонувати не менше. Від високих Альп до незвичайних солончаків Камарг, Франція – це щедрість природних чудес, які тільки й чекають свого відкриття.


1. Егюй-дю-Дру:

ця вражаюча гранітна гора у масиві Монблан у Французьких Альпах отримала назву Егюй (або «голка») за її пронизливу пірамідальну форму. Хоча це може виглядати як моноліт, насправді є дві вершини – 3733 м (12 247 футів) Пті Дрю та 3754 м (12 316 футів) Гранд Дрю – і гора також широко відома як Ле Дрю. Завдяки численним суворим і крижаним маршрутам гора є легендарною серед альпіністів і має довгу історію альпінізму. Відомо, що в 1913 році група альпіністів спробувала встановити на вершині алюмінієву статую Богоматері Лурдської. Однак через погану погоду статуя була залишена в скелястій щілині до 1919 року, коли її нарешті підняли на вершину, де вона залишається сьогодні.


2. Солончаки Камарг:

район Камарг на схід від Монпельє є домом для одного з найбільших водно-болотних угідь у Європі – і найбільш відомий своїми потойбічними рожевими солончаками. Цей чарівний ландшафт також є домом для білих коней Камарга, диких чорних биків і зграй яскравих рожевих фламінго. Солона вода має рожевий відтінок завдяки мікроскопічним водоростям, які також надають фламінго характерний рожевий колір. Солоні озера, як правило, відкриті з березня по листопад, і ви можете замовити екскурсію з гідом на поїзді, велосипеді або пішки, або ви можете досліджувати місцевість самостійно на велосипеді.


3. Aiguilles de Bavella:

Ці сім голчастих піків з червоного граніту знаходяться в Регіональному природному парку Корсики на південній частині острова, за годину 45 хвилин від міста Боніфачо на вершині скелі. Гори, оточені лісом чарівних чорних сосен, які пронизують вітри, пропонують широкий вибір маршрутів для туристів і скелелазів будь-якого рівня досвіду. Відома пішохідна стежка GR 20 (Grande Randonnée) проходить біля підніжжя гір, через долину Асінао та повз високу статую Notre-Dame des Neiges (Богоматір Снігова).


4. Dune du Pilat:

найвища піщана дюна в Європі, відома місцевими жителями як Піла, є вражаючою формою, яка тягнеться на 500 м (1640 футів) зі сходу на захід і майже на 3 км (1,9 милі) з півночі на південь. Розташований між Атлантичним океаном, затокою Аркашон і сосновим лісом у регіоні Нувель-Аквітанія поблизу Бордо, це один із найунікальніших ландшафтів у світі. Його відкрите розташування на березі моря та круті схили також роблять його раєм для парапланеризму, а в небі часто можна побачити різнокольорові планери. Ця вражаюча пам’ятка відкрита для відвідувачів протягом усього року, і можна піднятися на вершину, яка знаходиться на висоті понад 100 метрів (330 футів) над рівнем моря, щоб побачити приголомшливі види.


5. Мер-де-Глас:

цей долинний льодовик, розташований на північних схилах гірського масиву Монблан, має довжину 7,5 км (4,7 милі) і глибину 200 м (655 футів), з мережею припливних льодовиків, що робить його найбільшим льодовиком у світі. Франція. Одного разу британський історик Вільям Кокс описав його як «хвилі, що миттєво замерзли посеред сильного шторму», і є однією з найпопулярніших пам’яток долини Шамоні. Ви можете піднятися на канатній дорозі до рукотворного «крижаного гроту», висіченого в льодовику та наповненого крижаними скульптурами; дізнатися більше про льодовики в Glaciarium; і насолоджуйтеся вишуканою їжею на висоті 1200 м (3950 футів) над рівнем моря в ресторані Le Panoramique Mer de Glace – згадайте фондю або карпаччо з гірської яловичини, а потім choux au praliné (булочки з праліне).


6. Сад Моне:

цей ставок, укритий німфеями (лататтям), оточений плакучими вербами та бамбуком і перетинається японським мостом, усіяним гліцинією, є одним із найвідоміших садів у світі – сад французького художника Клода Моне. Сьогодні сади в Живерні підтримуються Фондом Клода Моне, з можливістю досліджувати сади самостійно або приєднатися до екскурсії. Поруч зі знаменитим водним садом у японському стилі ви можете відкрити Кло-Норманд, квітковий сад, оточений високими кам’яними стінами та засаджений фруктовим садом і дико барвистими клумбами.


7. Монблан:

величний Монблан на кордоні між Італією та Францією є найвищою горою в Західній Європі та найвищою в Альпах з висотою 4810 м (15780 футів). Технічно висота гори змінюється залежно від глибини снігу на її вершині. Це популярне місце для альпіністів, і перша успішна спроба піднятися на вершину була зареєстрована в 1786 році. Що стосується більш хворобливої ноти, Монблан також став місцем багатьох аварій, включаючи авіакатастрофи, інциденти на лижах і пожежі в тунелях; ці події роблять її однією з найсмертоносніших гір на планеті.


8. Gorges du Verdon :

Gorges du Verdon, оточений горами, є річковим каньйоном, розташованим у департаменті Альпи Верхнього Провансу. Вердонська ущелина має глибину до 700 м (2300 футів) і 25 км (16 миль) у довжину, і вважається однією з найкрасивіших ущелин Європи. Це популярне місце для скелелазіння, риболовлі нахлистом, веслування на каное, рафтингу та парапланеризму. Обов’язково перевірте Стікс дю Вердон, який пов’язаний з грецькою міфологією та вважається сполучною ланкою між землею та підземним світом.


9. Кот-де-Граніт-Роуз:

Кот-де-Граніт-Роуз — рожевий граніт північної Бретані; його величезні гранітні брили вириваються з моря по всій території. Одне з найбільш особливих місць, де можна побачити їх, – це північне узбережжя Трег’є, де рожеві скелі були розмиті унікальними формами. Нерідко можна зустріти химерні прибережні котеджі, розкидані між валунами, що, безсумнівно, додає цьому прекрасному та незабутньому пейзажу. Знайдіть час, щоб побачити крихітний будиночок, що вклинився між двома валунами біля Ле-Гуффра.


10. Скелі Етрета: Скелі

Етрета в фермерському містечку в Нормандії височіють над курортним пляжем, який протягом багатьох років привертав до своїх берегів багатьох відомих художників, письменників і митців, у тому числі Моне, Будена, Мопассана, Люпена та Курбе. Деякі з найбільш знакових особливостей скель включають три природні арки та зубчасту «голку», яка виходить окремо з Атлантичного океану. Скелі зроблені з білої крейди, і вони вкриті ковдрою зеленої трави та моху. Влітку ви також можете купатися і засмагати на білих галькових пляжах, що примикають до скель.


11. Природний заповідник

Скандола: природний заповідник Скандола на острові Корсика відомий своїми приголомшливими червоними кам’яними скелями та скелями, які різко виступають із моря. У цих скельних утвореннях ви знайдете невеликі бухти та гроти, багато з яких залишаються практично недоторканими людством; ви можете взяти човен тут від узбережжя та дослідити їх для себе. Не забудьте також насолодитися чудовими прибережними містами поблизу Скандоли – вони дають змогу побачити місцеве життя.


12. Pont d'Arc:

ця природна кам'яна арка на півдні Франції має влучну назву: французькою мовою слово pont означає міст, і це саме те, що Pont d'Arc нагадує. Річка Ардеш протягом багатьох років розмивала камінь, утворюючи порожнисту арку, і нині це популярне місце для веслування на каное та байдарках. Деякі називають Пон д'Арк воротами в каньйон Ардеш, який лежить по інший бік арки. Тут ви знайдете печеру Шове-Пон-д'Арк, місце, де знаходяться деякі з найдавніших палеолітичних наскальних малюнків у світі; За оцінками археологів, вони були створені близько 30 000 років тому.


13. Пік-дю-Міді-д'Оссау:

Пік-дю-Міді-д'Оссау, у французьких Піренеях, є вражаючою вершиною, яка піднімається між озерами долини Оссау. Гора відома своєю зубчастою кутастою формою, а не розміром чи висотою, а її відображення відбивається в безтурботних водах під нею. На горі є кілька можливих пішохідних маршрутів, на які можна отримати чудовий вид з бульвару Піренеї.



З:https://theculturetrip.com/europe/france/articles/the-top-10-natural-wonders-in-france/

More info: #Чим #відома #природа #Франції
like0
dislike0
Views31