ahmadtaheri54 profile photo harriesa profile photo blondy profile photo dennis profile photo mojessy profile photo desserieecute profile photo c4107 profile photo pettyledis profile photo redhairann profile photo hadirasolifar profile photo annamoxl profile photo nikki2hh profile photo aladdin profile photo jemii profile photo asailor profile photo
julian

Які оригінальні 7 природних чудес світу?

julian From Ukraine

Путівник до 7 природних чудес світу

Земля пропонує вражаючі природні чудеса, які лише невеликий відсоток людей коли-небудь побачить у своєму житті. Глобальне опитування популярності оголосило сім попередніх переможців, які випередили інші чудові пам’ятки. До цих 7 природних чудес світу входять Північне сяйво, Великий каньйон, Парікутін, гора Еверест, гавань Ріо-де-Жанейро, водоспад Вікторія та Великий Бар’єрний риф.

Для багатьох із цих природних зображень потрібен вид з висоти пташиного польоту, щоб зафіксувати масштабність кожного явища. Завзяті дослідники, сміливці, мандрівники, експатріанти та туристи розміщують ці 7 природних чудес у своїх списках.


1. Північне сяйво: полярне сяйво

Північне сяйво стало сенсацією для туристів, які подорожують Північною півкулею. Північне сяйво — це полярні сяйва або природні явища, які складаються з таємничих проявів світла в небі. Північне сяйво танцює по небу та випромінює розсіяне сяйво вздовж північного горизонту.

Інтенсивність північного сяйва зростає, коли ви рухаєтеся на північ до магнітного полюса в Арктиці. На жаль, північне сяйво з’являється лише випадково, тому мандрівникам важко побачити його під час короткої подорожі. З ними частіше стикаються місцеві жителі, які живуть у цих північних регіонах. Деякі з найпопулярніших місць, де можна спостерігати за північним сяйвом, — це крайня північ Канади, Аляска, Ісландія, Норвегія, Швеція та Фінляндія.

Імовірність побачити північне сяйво зростає в зимові місяці. Вони трапляються протягом року, але взимку їх легше побачити через темне небо.




2. Великий каньйон. Вам потрібно лише один раз постояти на краю Великого каньйону, щоб зрозуміти, чому це одне з 7 природних чудес світу. Величезний і барвистий ландшафт Великого каньйону відкриває захоплюючі краєвиди, яких неможливо знайти більше ніде в світі.

Більшість відвідувачів прямують до південного краю Великого каньйону та проводять цілий день, милуючись краєвидами, що відкриваються вздовж вершини каньйону. Якщо ви перебуваєте в хорошій формі і хочете отримати більше захоплюючих вражень, спустіться в каньйон одним із численних пішохідних маршрутів. Для чогось менш напруженого, здійсніть екскурсію Гранд-Каньйоном на гелікоптері, щоб отримати незабутні враження.

Якщо вас цікавить формування та геологія каньйону, завітайте до Геологічного музею, щоб дізнатися про те, що ви бачите. З Lipan Point уздовж Desert View Drive можна отримати чудовий вид на шари скель у стіні каньйону.

Великий Каньйон розташований в Арізоні, США. Найближчі великі міста Лас-Вегас і Фінікс.



3. ParicutinНавіть затяті мандрівники можуть не знати про Paricutin, головним чином тому, що це диво природи знаходиться в Мічоакані, Мексика. Цей вулкан із шлаковим конусом був названий одним із 7 природних чудес світу, навіть на фоні знаменитих вулканів, таких як Єллоустоун.

Востаннє Парикутин вивергався в 1952 році. Його назвали одним із природних чудес світу, оскільки людство було свідком його народження та швидкого формування. Ви можете зважитися на 12-мильну подорож до вершини вулкана туди й назад, пішки або верхи. Туристи пройдуть піщаними берегами та лавовими полями навколо вулкана.

Відвідувати Paricutin можна в будь-яку пору року. Плануйте провести ніч або дві.



4. Водоспад Вікторія Водоспад Вікторія розташований в Африці вздовж кордонів Замбії та Зімбабве. Цей вражаючий водоспад витікає з річки Замбезі.

Відвідувачі можуть отримати доступ до водоспаду Вікторія в Зімбабве та Лівінгстона в Замбії. Перетніть кордон, щоб отримати різні погляди на це чудове природне диво. Найкращі краєвиди відкриваються із Зімбабве, але ви можете отримати ближчий досвід із Замбії. Гелікоптерні тури та екскурсії на мікроліхтарі – ще один чудовий спосіб побачити водоспад.

Сезон дощів триває з кінця листопада до початку квітня. Хороший час для відвідування — одразу після цього, коли вода, що надходить через водоспад, усе ще величезна, але погода приємна.



5. Гора Еверест.
Гора Еверест має приблизну висоту 29 029 футів. Альпіністи вважають цю гору найвищою точкою на Землі; однак це не найвища гора в світі, титул, який належить Мауна-Кеа на Гаваях. Еверест лежить у Гімалайському хребті на кордоні Непалу та Тибету, Китай.

Якщо ви не хочете підніматися на Еверест, у вас все ще є варіанти. Відвідувачі можуть запланувати політ навколо гори, щоб побачити вражаючий вид з висоти. Любителі мандрівників можуть піти до базового табору, щоб повністю відчути краєвид гори Еверест. Крім того, ви можете зафіксувати вид на вершину вдалині, не виходячи з будиночка на гірській станції в Непалі.




6. Великий Бар'єрний риф Як найбільший у світі кораловий риф, Великий Бар'єрний риф включає понад дев'ятсот островів, приблизно три тисячі окремих рифів і підтримує різноманітну екосистему. Подорожі на човні дають відвідувачам можливість побачити риф зблизька. Можна організувати підводне плавання або дайвінг, щоб побачити різнокольорових риб, коралів і морських мешканців. Тури можуть бути одноденними або багатоденними екскурсіями.




7. Гавань Ріо-де-Жанейро Гавань Ріо-де-Жанейро оточена гранітними горами та вершинами, включаючи гору Цукрова голова, пік Корковада та пагорби Тіжука. Він був створений ерозією, спричиненою Атлантичним океаном. Туристи можуть досліджувати гавань Ріо-де-Жанейро на вертольоті, щоб зафіксувати захоплюючий вид з висоти.

Традиційний спосіб побачити це диво природи — подорожувати до найвищого регіону, що оточує гранітні вершини, що виходять на гавань. Це забезпечить захоплюючий вид на прекрасні пляжі, що знаходяться всередині гавані.


Інші чудеса світу

Від часів античності до наших днів існує низка складених списків найдивовижніших чудес світу, включаючи споруди, створені людиною. Наприклад, 7 чудес стародавнього світу засновані на путівниках, ілюстрованих популярними еллінськими екскурсантами. Деякі з цих стародавніх руїн включають Велику піраміду в Гізі, статую Зевса в Олімпії, Колос Родоський і Олександрійський маяк.

Міжнародна некомерційна організація під назвою CEDAM International створила 7 чудес підводного світу, які включають Палау, озеро Байкал, Північне Червоне море, Галапагоські острови та глибоководні джерела. До 7 чудес індустріального світу входять SS Great Eastern, Бруклінський міст, Панамський канал і дамба Гувера.





Автор: Лана Лоу, 4 травня 2020 р. З: https://www.planetware.com/magic-travel-a-guide-to-the-seven-natural-wonders-of-the-world.htm

More info: #Які #оригінальні #природних #чудес
like0
dislike0
Views23