Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
ahmadtaheri54 profile photo harriesa profile photo naidy profile photo carmen profile photo leyzta32 profile photo thewolfsbaneblooms profile photo katerinax2 profile photo penpalslover profile photo c4107 profile photo caryaanguyen profile photo karls profile photo almajmut profile photo nikki2hh profile photo saraxx7 profile photo asailor profile photo
turkifd

Modern Zamanın Mektup Arkadaşı Nasıl Bulunur?

turkifd From Turkey

Belki yaz kampı günleriniz için nostaljik hissediyorsunuz ya da sadece salyangoz posta sanatını yeniden canlandırmak için bir neden arıyorsunuz. Her iki durumda da, bir mektup arkadaşı bulmak bu arzuları gidermenin ve bir sürü mektup yazma avantajı elde etmenin harika bir yolu olabilir. Aslında, daha fazla araştırma, günümüzün dijital odaklı dünyasında, günlük girişinden teşekkür kartına kadar herhangi bir şeyi elle yazmaya zaman ayırmanın, gelişmiş hafıza ve daha düşük kaygı seviyeleri gibi gerçek fiziksel ve zihinsel faydalar sağlayabileceğini gösteriyor. .

Mektup göndereceğiniz bir arkadaş bulmak aynı zamanda dünyanın her yerinden insanlarla tanışmanın, farklı kültürler hakkında bilgi edinmenin ve hatta belki yabancı dil becerileriniz üzerinde çalışmanın da eğlenceli bir yoludur. Sosyal medya ve İnternet'in gücü yurtdışındaki biriyle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmayı her zamankinden daha kolay hale getirse de, kağıt üzerinde mürekkeple bağlantı kurmak gibisi yok.

Salyangoz posta arkadaşınızı bulmaya hazır mısınız? İşte başlamanın birkaç yolu ve ayrıca aramaya başlamadan önce hatırlamanız gereken birkaç ipucu.


2017'de oluşturulan Dünya Çapında Snail Mail Pen Pals, Facebook'taki en büyük ve en aktif ücretsiz mektup arkadaşı topluluklarından biridir. İki mektup arkadaşı Aisha Conolly ve Stephanie Elyse (şahsen tanışmışlardır) tarafından yönetilen bu kapalı grup, tüm üyelerin katıldıktan sonra kuralları (kimsenin adresini yayınlamamak gibi) okuyup kabul etmesini gerektirir; buna göre hareket etmeyen üyeler engellenme riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Onaylandıktan sonra, yeni üyelerin kendileri hakkında kısa bir biyografi yayınlamaları, isterlerse başkalarını bağlantı kurmaya davet etmeleri ve ayrıca mektup süsleme ipuçlarını ve ilhamlarını paylaşmaları teşvik ediliyor. "11.000'den fazla üyemiz var ve büyüyor!" diyor 20 yılı aşkın süredir mektup arkadaşlarına yazan Elyse. "Bu, yazarlığınızı geliştirmenize, yeni arkadaşlar edinmenize ve tek bir yerde kalarak dünyayı dolaşmanıza yardımcı olan harika bir hobi." Letter Writers Alliance'ın Mektup Arkadaşı Takası Arkadaş ikilisi

Kathy Zadrozny ve Donovan Beeson tarafından 2007 yılında başlatılan Chicago merkezli bu organizasyon, tasarımcı kırtasiye malzemeleri, çıkartma setleri ve vintage pullardan oluşan mağazasından yerel "Mektup Sosyal" etkinliklerine ve yalnızca üyelere özel mektup arkadaşı değişimine kadar mektup yazma sanatını tanıtmaya adanmıştır. Mektup Yazarları İttifakına katılmak, ömür boyu üyelik için yalnızca 5 ABD dolarıdır ve dünyanın her yerinden 12.000'den fazla kişiden oluşan güvenli ve emniyetli bir mektup yazma topluluğunun parçası olmanıza yardımcı olacaktır ; ayrıca Zadrozny, üyeleri kişisel olarak mektup arkadaşlarıyla eşleştirecek.
Mektup Dünyası

Dünyanın dört bir yanından iki milyondan fazla üyesi olan bu ücretsiz site, 1998'den beri mektup arkadaşlarının bağlantı kurmasına yardımcı oluyor. Mektup arkadaşı tutkunu ve Kaliforniya merkezli web geliştiricisi Jakob Herrmann (aynı zamanda Sony ve Disney için teknoloji dehası olan) tarafından yaratıldı ve yönetildi ), daha fazla kültürel alışveriş arıyorsanız bu çevrimiçi ağ harika bir kaynaktır. PenPal World hesabınızı oluşturmak için ihtiyacınız olan tek şey, e-posta adresiniz ve doğum gününüzdür; site, güvenlik önlemi olarak kayıt sonrasında bunları değiştirmenizi engeller. Bir fotoğraf yükledikten ve moderatörler tarafından onaylandıktan sonra profiliniz tamamlanacak ve diğer üyeleri aramaya ve onlarla sohbet etmeye başlayabileceksiniz.

Yerel Olarak Sorun (veya Kendinizinkini Başlatın)

Sizinle aynı şehirde yaşayan bir mektup arkadaşı edinmek istiyorsanız, topluluğunuzdaki mevcut kulüplere ve etkinliklere bakmayı düşünün. LWA burada başlamak için birkaç yer listeliyor veya Meetup gibi siteleri kontrol edebilirsiniz. Yakınınızda bir grup bulamazsanız, kendi grubunuzu başlatın. "Mektup yazmak bir sanattır, bir rahatlamadır, bir yavaşlamadır ve tipik olarak tek başına yapılan bir çabadır. Ancak mektup yazarlarıyla ara sıra bir araya gelmek sizi yalnızca kendi pratiğinizde cesaretlendirebilir ve ilham verebilir!" Paper & Type'ın arkasındaki gazete meraklısı Victoria Vu ve diğer yarısı, aylık mektup yazma ve paylaşma toplantısı olan LA Pen Pal Club'ın diğer yarısı. Vu, 2010'dan beri bu toplantılara kağıt tutkunu arkadaşı ve kulüp kurucusu Paper Pastries'ten Margaret Haas ile birlikte ev sahipliği yapıyor. Kendi mektup arkadaşı kulübünüzü nasıl kuracağınız konusunda sağlam tavsiyeler veriyorlar.

Güvenlik İpuçları

Mektupları (ve bununla birlikte kişisel bilgilerinizi) postayla göndermek için en iyi uygulama nedir? LWA'dan Beeson, "Bir arkadaş hizmeti seçerken uzun ömürlü ve iyi gizlilik politikaları olan siteleri arardım" diyor. "Ortada pek çok oyuncu var ve birçoğu özel olarak bireysel gruplara göre tasarlanmış. Bazı kötü oyuncuların olması üzücü ama benim deneyimlerime göre bu nadir bir durum. Her zaman söyleriz ki, eğer biri sizi rahatsız ediyorsa, siz de öylesiniz. mektuplarını iade etme zorunluluğu yoktur." Beeson ayrıca güvenlik endişesi varsa insanların bir Posta Kutusu almayı düşünmelerini tavsiye ediyor. Bu, kişisel adresinizi ifşa etmek yerine yerel postanenizde ayrı bir adres kullanmanıza olanak tanır.

İlk kez bir mektup arkadaşınızla çevrimiçi olarak bağlantı kuruyorsanız Elyse, posta adreslerini değiştirecek kadar kendinizi rahat hissetmeden önce onunla bir süre sohbet etmenizi de önerir. "Bu, mektup arkadaşınızın size uygun olup olmadığını görmenize yardımcı olabilir ve ayrıca onun kim olduğu hakkında fikir edinmenize de olanak tanır" diye açıklıyor. Ve bu, genel olarak, bir mektup arkadaşı bulmanın ve arkadaş edinmenin amacıdır.


Kaynak: https://www.marthastewart.com/8274071/how-plan-estate-sale

#penpal #penpals #findpenpal

like0
dislike0
Views20