Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
christinas71 profile photo angelamber profile photo diana43 profile photo kimo profile photo veraedmund profile photo maryagricola00 profile photo cookiescott profile photo mojessy profile photo aimeenolan profile photo saeed profile photo rhondamak profile photo blue_butterfly21 profile photo bonu profile photo karls profile photo nikki2hh profile photo
turkifd

Tahran'daki Azadi Kulesi Neden İnşa Edildi?

turkifd From Turkey

Azadi Meydanı'nın Tarihi, Tahran
H. 1350 yılında, imparatorun 2500. yıldönümünün kutlanması gerekiyordu, Tahran şehrinde sembolik bir yapının bulunmaması nedeniyle yetkililer, Şahyad Kulesi'ni inşa etmeye karar verdiler ve bu doğrultuda Bu kararın uygulanması ve istenilen yapının inşasına uygun bir tasarımın seçilmesi, 1345 yılında ülkenin mimarları arasında İran'ın simgesinin tasarlanması başlıklı bir yarışma düzenlenmiş ve bu yarışma sonucunda Hossein Amanat, 24 yaşındaki İranlı mimar en iyi tasarım seçildi. Özgürlük Kulesi'nin kuruluş amacının bir diğer amacı da modern İran'ın simgesi ve 20. yüzyılın büyük medeniyetine açılan bir kapı inşa etmekti ve Hossein Amanat'ın İslam sanatı ile modern sanatı birleştirerek sunduğu tasarım en uygun tasarım olarak değerlendirildi. Böyle bir yapı inşa etmek için. Bu nedenle bu genç mimar, Shahyad Kulesi veya Azadi Kulesi'nin yapımından sorumluydu. Tasarımı ve mimarı seçtikten sonra Tahran'ın Azadi Meydanı'nın inşaatı H. 1348'de başladı ve neredeyse 2 yıl sonra 24 Mehr 1350'de sona erdi.
Bu güzel kulenin ilk başta adının Shahyad olduğunu bilmek güzel, ancak daha sonra 1357 devriminde İran milletinin özgürlük çığlıklarını onurlandırmak amacıyla özgürlük olarak değiştirilmiştir ve bugün bu muhteşem yapı tüm dünyada aynı isimle anılmaktadır.

#azaditower #tahran #iran

like0
dislike0
Views17