Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
jen12 profile photo tatiana24 profile photo christinas71 profile photo celina12ddf profile photo thewolfsbaneblooms profile photo saeed profile photo julia profile photo bonu profile photo nur191 profile photo sofia82 profile photo annamoxl profile photo almajmut profile photo saraxx7 profile photo aladdin profile photo jemii profile photo
turkifd

Azadi Kulesi Mimarisi Nasıldır?

turkifd From Turkey

Tahran'ın Azadi Meydanı'nın mimarisi oldukça benzersizdir, Azadi Kulesi bu güzel mimarisi nedeniyle dikkat çekmiş ve sevgili ülkemiz İran'ın sembollerinden biri haline gelmiştir. Bu eşsiz yapının her parçası İran'ın tarihi dönemlerinden birine gönderme yapıyor. Örneğin kulenin temelleri Ahameniş mimarisinden, ana kemer Sasani mimarisinden, üst kemer ise İslam sonrası mimariden esinlenmiştir. Ayrıca kulenin iki kemeri arasındaki oymaların tamamen İran eseri olduğunu da unutmayın. İran yapılarının çoğunda ana bileşenlerden birinin kubbe olduğunu belirtmek gerekir ki bunun çok güzel bir örneği Azadi Kulesi'nde bulunmaktadır.
Zemin seviyesinden 45 metre yüksekliğe sahip olan Azadi Kulesi, bunlara erişim için hem asansör hem de merdivenlerle donatılmış 4 ayrı kata sahiptir. Tahran turu turistleri, Azadi Kulesi'nin farklı katlarıyla ilgili en ilginç şeyin, hiçbiri çatılı değil ve açıktır. Tahran'ın Azadi Meydanı'nın mimarisi oldukça benzersizdir, Azadi Kulesi bu güzel mimarisi nedeniyle dikkat çekmiş ve sevgili ülkemiz İran'ın sembollerinden biri haline gelmiştir. Bu eşsiz yapının her parçası İran'ın tarihi dönemlerinden birine gönderme yapıyor. Örneğin kulenin temelleri Ahameniş mimarisinden, ana kemer Sasani mimarisinden, üst kemer ise İslam sonrası mimariden esinlenmiştir. Ayrıca kulenin iki kemeri arasındaki oymaların tamamen İran eseri olduğunu da unutmayın. İran yapılarının çoğunda ana bileşenlerden birinin kubbe olduğunu belirtmek gerekir ki bunun çok güzel bir örneği Azadi Kulesi'nde bulunmaktadır. Zemin seviyesinden 45 metre yüksekliğe sahip Azadi Kulesi, donatılmış 4 ayrı kata sahiptir. Hem asansör hem de merdivenlerle erişilebilen Tahran turu turistleri, Azadi Kulesi'nin farklı katlarıyla ilgili en ilginç şeyin, hiçbirinin çatılı olmaması ve açık olmasıdır.

#azaditower #tahran #iran

like0
dislike0
Views25