Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
sweetkiss profile photo mbai22 profile photo tatiana24 profile photo innamn profile photo celina12ddf profile photo carmen profile photo veraedmund profile photo dennis profile photo dollygirl profile photo desserieecute profile photo bonu profile photo suzyyy profile photo almajmut profile photo jemii profile photo asailor profile photo
turkifd

Neden Nakş-ı Rosram Deniyor?

turkifd From Turkey

Nakş-ı Rüstem bölgesinin bu isimle anılmasının nedeni eski efsanelere dayanmaktadır. Bu efsaneye göre bu bölge, Rostam ile Esfandiar'ın çatışma yeriydi ve Şahname'nin bu bölgedeki efsanevi kahramanı Rostam, Esfandiar'ı yenmeyi başarmıştı.

Naghsh-e-Rostam Dağı çok eski bir tarihe sahiptir ve kabartmalarında Ahameniş ve Sasani krallarının tasvirleri ve bu iki döneme ait tarihi kalıntılar görülebilmektedir; Ancak Naghsh-e Rostam kayalıklarındaki kabartmalar arasında kimliği bilinmeyen kişilerin resimleri de var.

Bu insanlar arasında huşu ve keskin şapkalı bir kahramanın kişisel imajı var. Dehşeti ve giyimi etnik kimliğini ortaya koyan diğer görsellerin aksine bu kişi başka hiçbir kabileye benzemiyor. Bazı kaynaklarda bu görsel Rostam Shahnameh'e aittir. Bu teorinin doğruluğu konusunda net bir neden bulunmamakla birlikte bu bölgenin adı Naghsh-e Rostam'ın bu konumuna dayanmaktadır ve bu isim çok eski zamanlardan beri aktarılmış ve üzerinde kalmıştır.

#naqsherostam #iran #şiraz

like0
dislike0
Views13