Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
innamn profile photo celina12ddf profile photo angelamber profile photo carmen profile photo thewolfsbaneblooms profile photo maryagricola00 profile photo letty85 profile photo c4107 profile photo karls profile photo redhairann profile photo lilly450 profile photo nikki2hh profile photo jemii profile photo nessie profile photo asailor profile photo
turkifd

Naghsh-E-Rajab Konumu Nerede?

turkifd From Turkey

Naghsh-E-Rajab, Marvdasht şehrinin 13 km (arabayla 15 dakika) kuzeyinde ve Persepolis'in 9,4 km kuzeyinde, Shahi yolunun sağ tarafında yer almaktadır. Kraliyet Yolu, 25 yüzyıl önce Persepolis, Pasargadae, Susa, Shushtar ve Ramhormoz gibi büyük şehirleri günümüz Anadolu'sunun en batı noktasındaki Sard şehrine (Lady'nin başkenti) bağlayan bir otoyoldu. Kraliyet yolu, büyük Ahameniş İmparatorluğu döneminde Büyük Darius'un emriyle inşa edilmiştir ve dünyadaki ilk uluslararası otoyoldur.

Naghsh-E-Rajab, Sasani döneminde Persepolis'ten İstakhr şehrine giden yol üzerinde bulunan Rahmat Dağı adı verilen dağ yamacında yer almaktadır; İstakhr veya Istkhr, İran'ın en büyük antik şehirlerinden biriydi ve Ardeshir ve Shapur'un doğum yeriydi. Naghsh Rajab ile Şiraz arasındaki mesafe 67 km'dir (arabayla 54 dakika). Bu ünlü cazibe merkezi, arabayla yaklaşık 9 saat süren Tahran'a 854 km uzaklıktadır.

#Naghsh-E-Rajab #shiraz #marvdasht #iran

like0
dislike0
Views21