Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
ahmadtaheri54 profile photo mbai22 profile photo harriesa profile photo carmen profile photo leyzta32 profile photo thewolfsbaneblooms profile photo dollygirl profile photo mojessy profile photo muhammed profile photo pettyledis profile photo rhondamak profile photo blue_butterfly21 profile photo almajmut profile photo nikki2hh profile photo jemii profile photo
turkifd

Hindistan'da Jodhpur (Mavi Şehir) Nerede?

turkifd From Turkey

Jodhpur – güzel ve inanılmaz 'Mavi Şehir'

Rajasthan'daki Jodhpur, bu şehrin binalarının çoğu Brahman mavisi rengine boyanmış olduğundan 'Mavi Şehir' olarak bilinir. Bölge sakinleri bunu kendilerini Brahmin olarak ayırt etmek için yaptılar.

Muhteşem Mehrangarh Kalesi'ne de ev sahipliği yaptığı için burada bulunabilecek tek tarih bu değil. Hindistan'ın en büyük kalelerinden birinin içinde Maharaja Gaj Singh II'nin kişisel zenginlik koleksiyonu yer alıyor ve bunlardan çok sayıda var ve toplamda görülecek 15.000'den fazla hazine var.

Gün boyu kalenin çeşitli yerlerinde kültürel gösteriler yapılıyor. Daha fazla tarih isteyenler için Umaid Bhawan Sarayı, Jaswant Thada mermer binası ve güzel Mandore Bahçeleri de bulunmaktadır.

#hindistan #Jodhpur

like0
dislike0
Views17