Yabancı arkadaşların olmasını sever misin?
CityMity'ye katılın ve dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaya başlayın
sana888 profile photo sweetkiss profile photo zachpett profile photo beesknees profile photo thewolfsbaneblooms profile photo katerinax2 profile photo dollygirl profile photo c4107 profile photo soulmate profile photo bonu profile photo sofia82 profile photo redhairann profile photo lilly450 profile photo jemii profile photo nessie profile photo
turkifd

Katar Fakir Mi Zengin Mi?

turkifd From Turkey

Katar ekonomisi, kişi başına düşen GSYİH bazında dünyanın en zengin ekonomilerinden biridir ve Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Para Fonu tarafından derlenen 2015 ve 2016 verilerine göre dünya sıralamasında genel olarak en zengin on ülke arasında yer almaktadır ( IMF). Ülke ekonomisi, komşuları Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yaptırımlarına rağmen büyüdü.

Petrol ve doğal gaz, Katar ekonomisinin temel taşlarıdır ve toplam hükümet gelirinin %70'inden fazlasını, gayri safi yurt içi hasılanın %60'ından fazlasını ve ihracat kazançlarının yaklaşık %85'ini oluşturmaktadır. Katar, dünyanın üçüncü büyük kanıtlanmış doğal gaz rezervine sahip ve ikinci büyük doğal gaz ihracatçısıdır. Katar, kişi başı bazda artık dünyanın en zengin ülkesidir. Kişi başına düşen mevcut GSYİH, 70'lerde %1.156 ile dünya rekoru kıran bir büyüme kaydetti. Bu durum hızla sürdürülemez hale geldi ve Katar'ın mevcut kişi başına düşen GSYİH'si 80'lerde %53 oranında daraldı.

#katar #zenginülke

like0
dislike0
Views23