Mektup arkadaşı

Mektup arkadaşı

Mektup arkadaşları, posta servisi aracılığıyla birbirlerine düzenli olarak mektup yazıp yollayan insanlardır.

Mektup arkadaşlığı genellikle farklı ülkelerin vatandaşları arasında yapılır, bu sayede insan yabancı dilde yazmayı ve okumayı geliştirir, diğer ülkelerin hayat tarzlarına dair yeni şeyler öğrenir. Bunun yanında insan yeni bir arkadaş edinir, bazı mektup arkadaşlıkları kısa sürse de bazıları da uzun yıllar boyunca devam eder. Bir süre sonra yüz yüze görüşenler de vardır.

Mektup arkadaşları genelde birbirlerini ortak bir ilgi alanından seçerler. Sadece aynı yaşta olmak, sadece belirli bir ülkenin vatandaşı olmak da mektup arkadaşı seçmek için aranan tek kaide olabilir. İnsanlar genellikle en başta mektuplarını ortak bir dil sayılan İngilizce yazar.Ancak, kişilerin öğrenmek istedikleri dillere göre değişebilir.Dilerlerse öğrenmek ya da öğretmek istediği dili yazabilirler.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte posta servisi yerini elektronik posta servisine bırakmıştır. Bu yöntemle para harcanmamakta, hızlı ve daha güvenli haberleşilmektedir. İnsanlar birbirlerini internet sitelerinden, dergilerdeki mail adreslerinden veya ortak ilgi gruplarından bulabilir.

Türkiye`de de mektup arkadaşlığı özellikle Anadolu Liselerinin hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere tavsiye edilmekte ve okulların önderliğinde çeşitli organizasyonlar düzenlenmektedir.

Son yıllarda, hapishanedeki mahkumların da internet üzerinden mektup arkadaşı edinmelerine olanak sağlanmıştır. Dünya üzerinden binlerce kadın ve erkek mahkûm kar amacı gütmeyen siteler aracılığıyla mektup arkadaşı olabilmektedir.

 

 

Mektup arkadaşı – penpal – penpals – interpals – citymity – citymity.com

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*